Jul 15, 2014

Jurnalul lui Adam - Diana

Mi s-a zis misogin, mincinos, insensibil, superficial, magar, diavol, drac, inger, oh-nu-te-opri, iubitule, sufletul meu, idiot si plictisit. adevarul e ca n-am timp sau disponibilitate sa ma arat in adevarata mea infatisare in fata oricui. si imi asum aceasta personalitate secundara pentru a-mi atinge telurile pe termen scurt. acesta fiin gasirea unei complice, a unei partenere, a unei femei in adevaratul sens al cuvantului.

nu prea am de unde alege. observati si voi multimea de fete din jur. destul de superficiale, majoritatea necitite, cu tendinte boeme izvorate din nesiguranta, false in aparenta, oferind prea putin, cerand prea mult, pretinzand respect desi fiind needucate pana la capat. nu le condamn, majoritatea provind din patura mediocra a societatii, fiind maxim a doua generatie cu experienta de facultate; nu ca ar fi foarte important aspectul scolastic pentru ele, intrucat fac alegeri care pe termen lung sunt lipsite de castig. deci sunt limitate in gandire. nu mi doresc sa ma anturez cu astfel de exemplare. 

am avut odata o iubita. diana o chema, ca pe zeita. zvelta si naturala. cu un ras frumos, cu o inteligenta sclipitoare, imprastiata suficient cat sa fie adorabila. puternica pe cont propriu, si egala mie in rest. mi-a demonstrat ca nu vrea sa profite, ca nu are de gand sa ma tradeze, ca exista trup si suflet pentru mine, fara presiuni si fara absurditati.

cum, in lumina acestei femei care ma sprijinea, incuraja si motiva, a acestei femei care se prezenta ireprosabil si la un meci de tenis, si la o seara la teatru, a acestei femei care emana rafinament, siguranta si putere la prima privire, as putea sa nu triez la sange orice-mi iese in cale?

pentru una-doua partide de sex sunt capabil de compromisuri. am extaziat femei timorate, nevopsite, mai plinute, care se exprimau in clisee, sau pur si simplu, femei de carton care nu puteau gandi o idee cap-coada, recunoscand discursul lor de la ganditori de moment, femei lipsite de simtul aventurii in viata, fete de provincie limitate sau prost imbracate. 

mi-am facut treaba cat am putut de bine, avand in vedere materialul. dar nu poti face decat foarte greu din carbon diamant. ai putea aplica presiunea necesara, dar rezultatul e artificial. omul nu prea se schimba. doar isi imbunatateste sau ascunde cu grija defectele. 

o regret pe diana, normal. stiu foarte bine ce face, si cum isi ocupa viata. e la fel de minunata ca atunci cand am cunoscut-o. uneori ma zgarie gandul ca exista un barbat care o face sa zambeasca clipind lent de placere. care o atinge cu vorbe si maini straine. dar o cunosc atat de bine incat am incredere ca acela e la fel de bun ca mine, daca nu mai bun. in definitiv, el ii este acum iubit. amant. prieten. 

asa ca, atunci cand zic ca unghiile albastre sunt idioate, sper sa nu aud comentarii isterice. diana avea 20 si n-am vazut-o c clipa cu altceva decat lac sau french pe maini. 

asta inseamna o doamna. 

sa lasam culorile violente copiilor rasfatati. 

3 comments:

Anonymous said...

:)) amuzant, desi la unele aspecte esti prea transat(asa cum sunt si altii cu tine)... apropo la "sunt la a 2-a generatie de facultate" nu cred ca trebuie sa-ti spun eu si stii deja cum se facea facultatea pe vremea lui ceausescu, cat de putini si cu cate compromisuri(si obligatia de a avea "origini sanatoase")... eu sunt prima generatie de facultate in familia mea si sunt mandra de parintii mei asa "inculti" in unele aspecte care ma sustin atat de frumos si nu pentru motivul de a se mandrii cu diploma rudelor... sunt fata si cunosc fete din alta perspectiva in deosebi, sunt studenta la o facultate respectabile unde e mult de muncit si pot afirma ferm ca sunt persoane la +infinit generatie de facultate arogante fara motiv si fete din familii modeste care sunt intr-adevar destepte. iar despre culoarea unghiilor? mie imi plac nuantele de rosu(nu stiu ce crezi tu despre el)... pe care le adopt, cel mai probabil nu mi se potrivesc dar o fac pentru imi place culoarea, au un farmec pentru mine in mod deosebit si e considerabil mai economic sa aplici un strat de oja decat sa te elegantesti impecabil din cap pana-n picioare (necesita timp si bani, si imi pare rau pentru tine dar e foarte greu sa gasesti o fata care sa aiba timp si pentru asta si pentru cultura... la urma urmei poti sa inveti o viata intreaga si cu siguranata nu ajungi sa stii nici macar jumatate din "lume")

Vlad said...

90% dintre persoane au o Diana pe care o regreta. Ceea ce este o veste f buna.. poti mereu sa dai peste Diana altuia :P

Cat despre preferinte in materie de cum se aranjeaza si se comporta o fata, m-am mai gandit..ai dreptate. Trebuie sa accepti numai ce corespunde cu ce iti doresti, indiferent de criterii. Criterile sunt ale tale :)

denkamiko said...

aia cu a 2a generatie la facultate e mai mult o deplangere a lipsei de invatamant superior de gen oxford in romania. cu traditie. da' nah...nu poti sa ai si femei frumoase, si istorie d-asta. rosul e in regula, si eu il adopt uneori. ideea de aici e ca baiatul asta e un personaj, eu bag in el toate haterismele mele de moment si le dezvolt. mai are de invatat tipul.
@ vlad... merci de feedback. esti mereu la datorie. trebuia sa explic mai bine mai devreme partea cu 'asta vreau, pentru asta lupt"