Aug 26, 2014

Jurnalul lui Adam - Bestia

Am avut la un moment dat o prietena foarte buna, genul ala de tipa suficient de neatractiva incat sa nu vreau sa o vrajesc, si cu care, in consecinta, puteam sa aprofundez mai bine, din interior, misterul feminin. Vorba vine, era mister pe vremea aia, ca mi-a explicat fata tot ce se putea, de ce si mai ales, cum. Sa o atragi, sa ii faci vant delicat, sa o pastrezi ceva vreme, nu prea mult, cum sa ai rabdare, cum sa ii sufli briza in pasarica, sa o alinti, tactici si strategii de capcana. N-aveam de unde sa aflu din astea pe vremea aia, Lidia n-a crescut suficient langa mine sa ma invete, si ce-ar mai fi fost sa ma dadaceasca. Asa ca in perioadele de respiro, apelam la Bestie.

Si-mi dadea fata aia un feedback minunat. dezbateam probleme si faceam mistouri de femei. si, oh, cate femei am cunoscut... din alea atarnache. apoi geloase de nedescris, se stiu ele. apoi alea narcisiste. apoi prea naive, apoi prea expectative. cel mai tare m-am distrat cu una care sustinea ca o sa-mi faca un copil, si, in consecinta, cand e nunta mai flacai. i-am facut un vant nu inainte de a-i suiera printre dinti sa nu ma prosteasca in fata, ca avocata mea nu doarme. habar n-avea ea contraceptie, daramite teste genetice.

Cu bestia ascultam balade la chitara si beam vin rosu acru si sec. o luam in brate cand i se terminau si ei relatiile cu mai mult sau mai putin dubiosi, o pupam pe parul ala nepieptanat si ii dadeam N motive sa iasa din pasa proasta si sa deseneze. pentru ca desena minunat, desi era profund stiintifica in rest. ii povesteam ca atunci cand vom fi mari, si, din fericire, n am ajuns inca in punctul ala, o sa ne luam o vila undeva, o impartem jumi juma, si fiecare isi imprima personalitatea acolo. ea voia altare budiste cu betisoare parfumate, natura moarta de scoici si pietre, condimentata cu vegetatie luxurianta hiper verde, si un hamac.

eu voiam un dormitor cu anticamera, cele mai parformante boxe si cel mai inghetat bar intesat de whiskey, draperii opace, de bordel, si pat cu baldachin.

apoi visam la dormitorul conjugal, pentru ca, da, urma sa ne casatorim, daca nu din iubire patimasa, macar din loialitate, prietenie si prea multe deceptii. si la masina mustind de cai putere, cainele de un galben vesel si copilul plin de muci.

se linistea, inchidea ochii alene, se cuibarea mai bine in bratele mele pret de cateva secunde, o strangeam tare si apoi ne dadeam cate un ghiont sa revenim la realitate.

asta era acum destul de mult timp, eu eram preocupat cu diana, ea isi vedea de studii. eu eram preocupat cu una si alta, ea, tot cu scoala. am lasat sa se depuna praful amintirilor si regretelor peste relatia noastra, si am suflat cat am putut de tare dand enter pe facebook.

arata cum nu mi imaginam vreodata ca ar putea. slabuta si chic, zambitoare, blond murdar, ca de obicei, mult ingrijita fata de ce stiam.

mi s-a strans stomacul in batai de fluturi. dumnezeule, am avut o la dispozitie, am cunoscut-o cu bune, cu rele, si tot ce-i trebuia sa o vad ca pe o femeie era o rochie si o coafura, in loc de pantaloni lalai?

ma uit in oglinda si incerc sa zambesc sarmant. nu reusesc, ma dezarmase complet. uneori ma uimesc si eu de superficialitatea mea.

oare ar putea sa mi dea o sansa?

oare...cat costa un pat cu baldachin si un hamac?

2 comments:

Vlad said...

La ce e bun un pat cu baldachin ?

denkamiko said...

:)) intimitate dar nu prea