Aug 25, 2016

Nu stiam

se intampla atat de multe rahaturi in lume, ca mi e destul de greu sa le urmaresc pe toate. o sa incerc sa fac o sinteza de chestii care ma enerveaza, de ce, iar concluzia o voi baga la final.

se tot povesteste de 100 de mii de ani, de ambele parti, de alaptatul in public. concluzia maselor: 1. e scarbos. 2. fac ce vreau, ca tzatzele pt asta au fost facute.

rezultatul meditatiei? 1. e scarbos.

ai o tzatza mare, umflata, si neutilizabila sexual. ai dat deja nastere unei fapturi care te seaca de puteri, nu te poti reproduce inca, nu ne interesezi, nu esti futabila. invata sa traiesti cu ideea ca pt inca 3-4 ani, vei fi doar o tipa incercanata*, grasa, irascibila, nedezirabila sexual, decat pt ala care ti a plantat o in prima instanta. nu inteleg pentru ce lupti. e natural, desigur, la fel de natural ca toplessul meu, dar, vezi tu, nu intelegi diferenta subtila de target. vor fi intotdeauna mult mai multi cei care vor sa se reproduca aka cauta tzatze mari si goale de lapte, decat cei care au deja acest 'privilegiu'. menirea ta pe pamant s a incheiat, si orice idee care te ridica n slavi ca faci ceva normal doar iti va hrani egoul dezumflat de vergeturile aferente. barbatii vor sa se futa, nu sa creasca copii. nu redu lumea la conceptia ta bombardata de progesteron.

se tot povesteste de interzicerea costumului de baie cu draperie, burkini, in franta. concluzia maselor: 1. nu i poti interzice un om sa si traiasca viata cum considera, conform educatiei si religiei primite. 2. e un simbol de opresiune, misoginism, iar noi, intr o tara vest europeana, nu toleram asa ceva.

rezultatul meditatiei? 2. opresiune, fanatism, bla bla.

esti provenita dintr o tara profund religioasa, unde sexul e un pacat capital, unde a fi femeie e de cacat, unde parerea ta e valorificata zero, unde tu, ca femeie, trebuie sa ai grija pe strada sa nu cumva sa fii prea aratoasa/provocatoare/frumoasa/imbracata indecent?

welcome to romania. and also, muslim contries. maybe india. maybe. sa fii invatata de cand esti nascuta ca vei fi o casnica, incubator de copii, supusa barbatului, ca nu ai voie sa votezi, sa conduci, ca in momentele de relaxare te vei imbraca tot intr un covor, ca esti o proprietate schimbata contra unei sume de bani, a unui echilibru de putere, a unei aliante, ar trebui nu doar sa ti ridice nu doar semne de intrebare, ci si simptome de rage ( manie, nu mania). pai, avand atata putere in jurul cromozomului tau dublu xx, si sa accepti ceea ce un y predispus la toate bolile lumii, vezi hemofilia, hotaraste in numele tau e un semn de profunda trauma psihica. asta fac barbatii.

iti spun ca nu poti, ca n ai voie, ca 'nu se cade', ca nu 'asa trebuie', ca e pacat, si alte mizerii pe tema asta.

da ce ar fi sa ma intrbi direct pe mine ce vreau.

ah, n am voie sa fiu intrebata, nu contez, aparent.

cred cu tarie ca femeile alea nu si doresc sa traiasca asa cum o fac.

si cred ca am inteles ca sunt o tipa feminista. nu extrema, nu. nu consider toti barbatii inferiori, sau tembeli, sau rai, ca au doar intentii ascunse si rau in sange.

cred in egalitate. egalitatea desigur nu se masoara in forta fizica, nu fi naiv.

am inteles ca daca e nevoie de o schimbare, sa inceapa cu tine.

si de asta i am taiat o lui tata, odata. demult, si din scurt, cand incepuse ca ' tu nu stii sa...'. ba stiam.

si am putut.

* cunosc si gagici superbe, proaspat mame, care nu doar ca nu se complac, ci sunt si active social. io vorbesc de mmmmmmmmmmmarea majoritate.

1 comment:

David said...

Pana la 26 de ani nu credeam ca alăptatul poate fi o problema. Apoi am văzut asta in mass media. Nu știu, eu vedeam femei care alăptează când eram mic chiar și în biserica. Puneau batista peste și alăptat. Mare lucru..