Nov 21, 2018

Rezidentiat 2019

Cum sa iei rezidentiatul la medicina generala, prin ochii unei tipe lenese, cu attention span mic, dar cu ceva, nici macar multa, determinare

am ajuns in facultatea de medicina dupa 6 ani de facultate de stomatologie. m au aruncat in anul 4, primul stagiu fiind pneumo, 8 saptamani, la suub. oribil. nu stiam unde naiba sa ma duc si incotro sa o iau, uitasem cadranele abdomenului si ma durea undeva de diferenta intre romflante si crepitante."ca pasii pe zapada". cred

evident. restanta. 7 credite. mult. am invatat cateva zile in septembrie si am bagat fortza ultima zi, fix de un 7. cred ca si iubitu inca si aminteste doza de imipenem din pneumonii.

fast forward 2 ani, plimbata prin tot bucurestiul, fututa de a lungul si latul mai mult cu drumul decat cu cerintele, fiind aproximativ aceeasi lepra fara de miza care am fost, incepand anul 6 cu un fel de morcov in cur pentru marele trai-ti-ar familia rezi.

am avut mereu acest mare handicap ca nu stiu nimic, si sincera sa fiu, nici nu voiam sa retin sau sa ma stresez pentru note, mai mult decat trebuia. oricum eram la taxa pentru ca a doua facultate.

un alt motiv pentru care nu m am stresat e pentru ca nu vreau sa fiu genul ala care stie putin din toate, medic per se, v am zis ca mi e lene, vreau sa fiu desteapta pe segmentul meu.

pana nu mi am luat cele2 volume de compendii, am trait din memoria de scurta durata, noroc si karisma.

apoi a trebuit sa face the facts si sa ma pun pe treaba

acest examen este intr adevar un cacat. si nu spun asta pentru ca covarsitor de multi se plang, inclusiv eu, ca ai informatii puse alandala, unele gresite, altele contradictorii, altele, pula mea, sa ocupam spatiu.

acest examen este un cacat pentru ca lumea, oricat de in serios cica il ia, nu il ia suficient de serios. stiindu mi defectul de a fi venit total alienata si mai mult sau mai putin neteda pe creier referitor la ce inseamna medicina, am "bagat mare", cum ii placea lu iubithu sa mi zica.

am subliniat si colorat nopti si zile la rand. stateam 8 ore pe zi citind cacaturi, memorand si facand scheme, formule mnemotehnice, asocieri, alfabetizari (Bloc Coronara Anterioara BCA, anevrism pe anterior, infarct pe inferior, etc). mi am luat 3 zile din viata memorand gene canceroase si cautand sa tin minte chichitze gen billroth 1 gastroduodenal,billroth 2 gastro jejunal.alfabetic, D versus J.

ca sa ajung acu 3 zile, duminica, frig, urat si scarba, sa dau de niste subiecte anuntate ca fiind mega grele, peste niste colegi cacatzi pe ei pentru nimic.

bine, pentru mine n a fost nimic. eu am luat excelent.

ok, secretul e ca trebuie sa stii ce se cere. sa faci distinctia intre clinic si paraclinic. intre acut si cronic, intre stanga si dreapta, sistola si diastola, in sau in afara, fals sau adevarat, cu exceptia.

50% din timp am facut analiza pe text. apoi pur si simplu am rezolvat grilele.

si puteam sa iau mai mult cu cateva, 20 de puncte sa zic. dar ma plictisesc rapid, si daca nu mi iau zone out la jumate de ora, nu dau randament.

pana la anu, eu nu ma mai ating de aceste carti, in eventualitatea in care trebuie pentru ca nu prind ce mi as dori. cu 2 saptamani inainte o iau usor la pas, trecand prin toate cele o mie de pagini cu sufletul flori si zambet pe buze, pentru ca stiu exact ce se cere de la mine

quick eye, vezi mai sus, si capacitatea de a te plictisi 4 ore pentru tot restul vietii tale. smecher, nu?

si inca nu au dat atat de greu pe cat ma pregatisem, lame, step up yo game bitshes 8-/

6 comments:

Vlad said...

Si dupa ce faci? Te angajezi muncitor necalifixat?

Anonymous said...

Fuck! Pana iesi tu doctor eu am sa fiu foarte batran si bineinteles bolnav si o sa pic pe mana ta fix cand oi fi tu mai plictisita.
Da mi Doamne un infarct!

denkamiko said...

ah, dupa 5 ani de rezi? germanea, taty, frantza. belghia. ezista optsiuni

denkamiko said...

nuj daca vrei tu doctor de specialitatea mea. e cu kanker, cu moarte, lasatz

Anonymous said...

Nu mi doresc doctor indiferent de specialitate sau poza de profil. Poate doar ca prieten

Raro said...

Este un privilegiu să împărtășim lumii această mărturie miraculoasă. Aceasta este Beth Walters din Anglia. Soțul meu a divorțat de mine acum 4 luni și eram plin de remușcări pentru că nu știam ce să fac pentru a schimba problemele soțului meu. Am căutat pe internet pentru ajutor cu privire la modul în care aș putea obține ajutor în căsătoria mea și am descoperit martori minunați ai vrăjirii dragostei wight care era progresivă odată cu vrăjile sale. L-am contactat și doctorul Wight mi-a spus că îmi va pregăti o vraja pentru a-l aduce înapoi pe soțul meu. Eram sceptic, dar nu am avut de ales decât să lucrez cu el. 2 zile mai târziu, soțul meu m-a sunat să vin acasă din acea zi și până acum, am trăit liniștit. S-a întors acum cu atâta dragoste și grijă. astăzi mă bucur să vă anunț că acest vrăjitor are puterea de a aduce înapoi iubitorii și cel mai surprinzător lucru este că dragostea noastră este foarte puternică acum, fiecare zi este fericire și bucurie. și Nu există nimic ca a fi cu omul pe care îl iubești. Îl voi recomanda pe Dr.Wight oricui are nevoie de ajutor. Dacă aveți probleme, contactați Dr.Wealthy, vă garantez 100% că vă va ajuta !!.
E-mail: wightmagicmaster@gmail.com

WhatsApp: +17168691327