Aug 17, 2011

Cine si ce ma FuTe 4 : curele de slabit


am luat un obicei de la iubitul #2 alex de a frunzari libertatea. si de a ma da cu parfum.
urasc sa vad reclame la slimball si la fructe de acai, la otet de mere sau cidru incapsulat, la supa de varza...stiintific pusa tot in capsule, la tot felul de plante, minerale si minuni combinate de-a-m-pulea. am vrut la un moment dat cu colegul de casa sa ne luam slimball. garanta pierderea apetitului, 5 kile intr-o saptamana, burta topita ca untul in tigaie... ce mai, o veselie. nu m am pacalit. am citit ingredientele... un fel de scarbosenie expandalbila si ceva talc, asta era marea minune.
si cel mai enervant e ca lumea pune botul la asa ceva, si problema e ca unii chiar inghit si hapaie capsule din rahat de omida, si nu inghit decat rahatul ala toata ziua, si ajung la spital deshidratati si lipotimici si hipoglicemici si mor dracu si n-are cine munci ca femeie de servicu. la mine pe scara nu e maturat sau spalat de mai bine de un an, si cacacioasa aia de woman of chores se plimba prin cartier ca o mare doamna, bufni-i-as gablonturile alea unde s-ar putea insinua coada de la mop.
revenind. sunt aia care au 3 clase mai mult ca trenul, dupa cum se comporta, care incearca tot felul de prostii hipocalorice, se infometeaza, beau apa fiarta, se apuca sa si faca tot felul de ceaiuri din picior de bibilica pestrita, si se asteapta sa slabeasca cu adevarat, irevocabil si pentru totdeauna 1 kil jumate pe zi. ma simt datoare sa explic ca kilul ala jumate inseamna apa si rahat. nu inseamna grasime metabolizata, nu inseamna ca nu o sa pui 3 kile la loc a 2a zi, nu inseamna ca peste noapte te-ai transformat intr-un cocostarc care stie ce e bine pentru organismul lui. bai, deci sunt unii care incearca sa slabeasca cu cheerios! alea care au gen 45 grame de zahar sa suta de grame. sau cu tot felul de iaurturi cu fructe cu mai mult zahar decat mananc eu intr-o saptamana adaugat per portie. sau cu clatite... sau infometandu-se.
decizia de a tine o dieta e usor de luat, si actiunea incepe, cum am auzit, mereu in aceeasi zi, adica maine.
pentru ca: este ingrozitor sa treci de la un regim bazat pe merdenele, pepsi si cartoPraji la unul bazat pe rosii, telemea si peste la cuptor. e nasol sa vezi peste tot numai sticsuri, chipsuri si bomboane lipicioase , pe care ti doresti sa le sugi pana iti ajunge zaharul ala direct la cortex, e nasol sa nu bei bere si sa urli dupa un fornetti cu telemea. e nimicitor sa te urci pe cantar dupa o saptamana si sa vezi cu 0,75 kile mai putin, e deprimant si descurajant.
dar cand cea mai una prietena iti zice ca esti grasa in exact aceste cuvinte, iti da sa imbraci o rochie mai larga ca sa iesiti la cafeneaua din colt, in momentul in care iti imbraci neglijeul ala sexy cumparat special sa-ti faci poze de pitipoanca si vezi ca ti se vede burta prin toata perdeluta aia transparenta...
in momentul ala iti bagi si crac si brat in toate dozele de timi, pungile de chipsuri cu smantana deshidratata si ciocolata pe care oricum nu o mancai, dar brusc ti se pare ca nu poti trai fara.
si strangi din buci, iti cauti musli fara ciocolata sau zahar, iti prepari prima supa din viata ta, ulei nu vezi decat in salate si banii de pe alcool se duc pe haine.
si o sa vezi dupa 2 luni ca nu ai nevoie. nici stics, nici chips, nici merdenea, ca blugii de vara trecuta stau lalai pe tine, ca iubitul parca te pipaie mai des, ca in poze nu mai ai falci.
si lumea devine verde, cantarul arata in sfarsit cu 4 kile in minus, si tu poti sa intri in clubul select al celor care au putut. si asta fara pastile si infometari.

3 comments:

Anonymous said...

Suuper util si true! Merci scumpo! Te pup, Marga!

IPond said...

Cred ca daca adaugi si sport iese si mai bine...

aletzsa said...

mai... am vazut capsule ce au puterea a 4 porti de supa de varza..Jessus....