Dec 8, 2013

amintiri, iubire, schimbari 2

esti dulce. vreau sa te rontai dimineata alaturi de cafea, si aburii respiratiei tale sa se impleteasca cu cei ai celor 5 tigari fumate in jumatate de ora. vreau sa te las putin in lapte si sa te gust, sa te inglobez in mine, sa fii a mea, sa te am, sa nu te impart.

esti amara. privesc in trecutul tau si nu vad decat alegeri proaste, facute degeaba. vreau sa te bag intr-o cascada si sa te las la muiat un secol si o secunda, sa iesi proaspata si rece, sa te dezghet si sa dau foc in jurul nostru.

esti moale. maini moi, par moale, fund moale, voce, cuvinte, suflet. esti flexibila. te indoi in brate dupa bunul plac si iti sucesc mintile. a fost atat de usor. vino cu mine... vin...

esti transparenta. pe tine scrie indecizie, abandon, speranta si ingenuitate. nu cred o iota din ce mi spui. e greu. nimeni nu poate fi atat de eteric.

esti dulce. se vedea dupa ambalajul colorat, facut sa placa fetitelor pufoase. esti ca un mar verde in varful unui copac, pe care il privesti cu pofta de 1 mai. te adulmec de la distanta. astept sa cazi pe pamant.

esti amar. exact ca un vin scump, ramai pe limba, apoi ametesti. apoi ma faci sa rad. apoi nu ma mai satur. amarul dispare, inlocuit de indrazneala, forta, idei multiple, planuri ireale si nematerializabile.

esti moale. te ating cu interes nedisimulat. vreau sa ma imbraci ca o mantie catifelata, ca o manusa de piele naturala, ca o pudra fina pe obraji plansi.

esti opac. te ascunzi dupa colturi si ziduri, in baruri obscure, sub haine frumoase, in masini scumpe si femei inconsistente.

esti dulce. dar ai gust de regret.

si mirosi a minciuna.

No comments: