Mar 1, 2010

Amestecaturi


Traiesc pentru a-mi aminti trecutul si toata tristetea pe care mi-a provocat-o. Uram soseaua orhideelor inca de dinainte de a deveni santier...
Uram sa spal pe jos cu pisatul ala cu aroma de brad si inca imi pare rau ca am lasat intr-un borcan, pe masa, floricica aia verde. As fi putut sa agat un drogat...
Dar am ales sa beau cafea cu aroma de nuci rezolvand un sudoku din cancan. puteam sa am o medie mai mare. dar am ales sa vin turmentata acasa, cu parfumul altor si altor baieti pe gat, si cu alte si alte melodii in memoria alcoolizata.
ii urasc indiferenta.
as vrea sa plec cat mai repede de langa el. nu stiu, concret, ce ma tine inca acolo. nu ii place canapeaua de lux de la ikea si perna de pene de la bunica. nu il satisface nici frigiderul nud.
...dar ma privea cand dormeam si imi incalzea seara, dupa ce ma spalam, mainile reci. imi scrie te iubescuri pe bucati neregulate de hartie cerata, si imi alege cele mai extravagante cadouri. ma ia in brate in somn si imi mormaie alinturi adormite in ureche. ma serveste dimineata cu tigari si mic dejun, in ordinea asta. m-a transformat in muza fotografiilor cu fundal verde si in zeita cu talie joasa.
mi a aratat ce inseamna o forta sexuala si slabiciunea in fata unor lacrimi.
suntem mai puternici decat orice poza compromitatoare si orice barfa nascuta din plictiseala. mai puternici decat orice limba fortata in gura si orice mana care-mi violeaza pielea expusa.
ne certam din cauza orgoliului si renuntam la stupizenia asta in 10 minute de refulari.
...caci nimic nu va putea sterge hormonii imprastiati pe jos si prin bai, prin dusuri si prin camere straine, in alte apartamente sau alte corturi, sub plapumi subtiri sau paturi groase, cu usile inchise sau...poate nu.
trebuie sa recunosc, si el e drogul meu.

2 comments:

David said...

...caci nimic nu va putea sterge hormonii imprastiati pe jos :)) ce declaratie de dragoste mai frumoasa de atat?

Anonymous said...

profund... :)
With love,
F.