Mar 26, 2009

Seriozitate,va rog


Stii si tu ca se organizeaza nenumarate campanii de strans bani pentru copii retardati mintal,handicapati,challanged.
Poate nu constientizez eu mult-slavita legatura mama-kinder,insa nu as rezista sa cresc un copil-povara.Nu pot sa stau sa slugaresc nici macar dupa un om intreg.Nu pot sa bibilesc un copil cu care stiu ca nu voi purta in veci o conversatie normala.Nu pot sa ma stramb dragalas-pentru ca doar asta intelege- pentru amuzamentul lui,la o varsta la care acest obicei ar trebui de mult uitat. Nu pot sa il schimb de 3 ori pe zi,nu pot sa ii dau in gura,nu pot sa il sterg de saliva.As innebuni.
Cine poate nega ca nu e un chin?Ipocrizie...Un copil suferind de retard nu e om cu adevarat.
Nu inteleg aceste familii care isi bocesc creierii ca au nevoie de nush cati bani pentru medicamente,sa nu se degradeze si mai tare,psihic vorbind.
Ce inseamna un om?Vorbind de diferitele valente acordate noua ca fiinte,inseamna inteligenta,cea mai mare cunoscuta.Un exemplar ce nu prezinta asa ceva nu poate fi numit om...e perfect egal unui animalut-care are drepturi,desigur.
Un asemena copil trebuie predat unor institutii specializate,unde oamenii sunt platiti sa aiba grija de asemenea fiine,si nu sa-mi stea mie pe cap.
Deci,taria si adevaratul sacrificiu nu e sa lupti sa te porti cu el ca si cand ar fi un om cu adevarat,ci sa poti renunta la el.

Sunt un geniu

2 comments:

Lorelei said...

Una e sa nu te miste sub nici o forma suferinta altora si alta e sa nu manifesti solidaritate pentru suferinta lor :)

Gabi G said...

Citez:
"Ce inseamna un om?Vorbind de diferitele valente acordate noua ca fiinte,inseamna inteligenta,cea mai mare cunoscuta.Un exemplar ce nu prezinta asa ceva nu poate fi numit om...e perfect egal unui animalut-care are drepturi,desigur."

Draga mea,
E adevarat ca inteligenta ne face superiori, insa omul prin natura sa nu poate sa lase un alt om sa moara in chinuri si in mizerie(chiar daca nu poseda aceasta inteligenta). De aici si termenul inuman, acordat conditiilor care s-ar manifesta prin aratarea indiferentei.
Eu cred ca esti un pic "extrem de egoista" si asta se vede in ultima propozitie: "Deci,taria si adevaratul sacrificiu nu e sa lupti sa te porti cu el ca si cand ar fi un om cu adevarat,ci sa poti renunta la el."
Deasemenea cred ca ai crescut prea mult in puf ca si nu cred ca stii ce inseamna sa te confrunti cu o astfel de problema.
As sugera sa iti indrepti inteligenta spre lucruri mai creative in sensul bun al cuvantului nu sa te iei de niste oameni loviti de soarta.